Oktoberfest din Sibiu - CibinFEST

Ideea a pornit de la un subofițer din garda națională bavareză care a sugerat organizarea unei curse de cai cu ocazia festivităților legate de căsătoria prințului moștenitor Ludovic I al Bavariei cu prințesa Therese von Hildburghausen.

La 17 octombrie 1810 avea loc cursa de cai, pe care prințesa a denumit-o Oktoberfest. Ca loc de desfășurare a fost aleasă o pajiște nefolosită de la marginea orașului, denumita ulterior "Theresienwiese". La Oktoberfest se bea bere, râuri de bere servită la halbe de un litru, se mănâncă cu poftă: jumătățile de zburătoare ce se perpelesc în văzul lumii, cârnații și fripturile își așteaptă alineate cumpărătorii. Festivalul cu origine bavareză și-a extins popularitatea și pe alte continente. Există la ora actuala festivaluri cu același nume în SUA, Canada, Brazilia, China, Australia, Thailanda.

În Sibiu, CibinFest este o reinterpretare a a festivalurilor anuale de toamna folosind standarde noi, iar elementele clasice, festivalul berii și parcul de distracții dau o imagine nemaivăzuta în Piața Mare.